Видовић: Привреда у Српској се опоравља

Срна
Видовић: Привреда у Српској се опоравља

БАЊАЛУКА - Министар финансија Републике Српске Зора Видовић истакла је данас у Бањалуци да се привреда у Српској опоравља, али да посебну пажњу треба усмјерити на превенцију ширења пандемије вируса корона.

"Повољним економским резултатима допринијеле су правовремене мјере Владе, али је значајна и улога Свјетске банке која је у претходном периоду пружала подршку Републици Српској, јачању малих и средњих предузећа, улагању у локални развој, здравство, пољопривреду, те путну инфраструктуру", навела је Видовићева, која је разговарала са представницима Свјетске банке.

Она је истакла да је у наредном периоду у фокусу реализација пројекта којим ће бити повећана отпорност пословних субјеката за вријеме и након избијања вируса корона, те пружена помоћ у обезбјеђивању обртног капитала и инвестиција за микро, мала и средња предузећа.

Међу значајним пројектима који би требало да буду реализовани у Републици Српској су пројекат рехабилитације путева, пројекат за унапређење здравственог сектора, те опоравка и подршке пословним субјектима, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Тренутни портфолио Свјетске банке у БиХ износи 403 милиона америчких долара.

Видовићева је разговарала са регионалним директором Свјетске банке за Балкан Линдом Ван Гелдер, директорком Свјетске банке за стратегије и операције у Европи и централној Азији Шаоћинг Ју и шефом Канцеларије Свјетске банке у БиХ Кристофером Шелдоном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана