У Бањалуци почела конференција посвећена предузетништву: Превазилажење пословних изазова уз животне лекције бизнисмена

Анита Јанковић Речевић
У Бањалуци почела конференција посвећена предузетништву: Превазилажење пословних изазова уз животне лекције бизнисмена

БАЊАЛУКА - Конференција "Ја предузетник" окупила је у Бањалуци бројне представнике пословне заједнице који ће на панелима размјенити искуства о вођену успјешног бизниса, али и како се одупријети изазовима са којима се предузетници сусрећу.

Говорници и панелисти на овој дводневној конференцији која се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика говориће како су остварени привредници започели своје прве пословне подухвате и како је текао њихов пут грађења бизниса.

Организатор овог догађаја и оснивач платформе " Ја предузетник" Ђорђе Петровић рекао је да је ова конференција окупила око 90 учесника и да се  по први пут одржава ван граница Србије.

- Кроз наш петогодишњи рад формирала се фејбук група са више од 50.000 људи од којих је значајан дио из региона и Републике Српске. Они су изразили огромну жељу да чују приче успјешних предузетника, да уче од њих, на њиховим грешкама које су правили тако да смо одлучили да направимо овај регионални искорак, и да ова прва конференција у Бањалуци буде наша почетна тачка ван Србије. У наредна два дана учићемо једни од других, едуковати се, размјењивати искуства али и забавити се - рекао је Петровић, који је и сам предузетник и води успјешне компаније у Србији и Холандији.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво у Влади РС Жељко Будимир каже да ће овакви догађаји и искуства засигурно позитвино утицати на будуће инвестиције и улагања у Републику Српску.

- Влада подржава пројекте који имају за циљ промоцију предузетништва и размјену искуства  људи који су остварили запажене резултате. Мислим  да је то добро и због регионалне сарадње и због будућих пројеката у Српској јер ти људи који су радили и обезбједили профит за своје компаније доприносе друштву и бољем стандарду у заједници. Бањалука треба да буде поносна на овакве догађаје који требају касније да се имплемемтирају кроз конкретан развој бизниса - казао је Будимир.

Генерална директорица команије м:тел Јелена Триван рекла је да је предузеће на чијем је челу подржало ову конференцију јер имају интерес да бизнис заједница у Српској буде што јача.

- Сматрамо да мала и средња предузећа требају подршку нас јачих. Дајемо им подршку у ИТ смислу, ту смо и у смислу технолошких знања и могућности да користе наше сервисе. Желимо и кроз  оваке конференције да их оснажимо и научимо међусобним искуствима како да постану отпорнији на све тржишне ударце - рекла је Триван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана