Отворен стечај у компанији “Слобомир”

Срна
Отворен стечај у компанији “Слобомир”

БИЈЕЉИНА - Бијељински Окружни привредни суд донио је данас одлуку о отварању стечаја над компанијом “Слобомир” у Бијељини која фирми “Павгорд” из Фоче дугује четири милиона марака, рекао је Срни адвокат Милош Стевановић, који заступа “Павгорд”.”

Претходни стечајни управник је установио да су та дуговања према свим повјериоцима више од 10 милиона марака”, навео је Стевановић.

Према његовим ријечима, компанија “Слобомир” је прешла на управљање Окружног привредног суда Бијељина и стечајног управника Марка Крсмановића који ће од данас водити рачуна о цјелокупној имовини и настојати да наплати сва потраживања.

Адвокат је навео да је компанија “Слобомир” власник некретнина, телевизије “Слобомир”, комплекса у изградњи “Аква сити”, као и других повезаних правних лица, а има и акције Наше банке.

“Очекујемо да стечај буде квалитетан, као што је био случај са жЖитопрометомж у Бијељини, који је најбољи показатељ да стечајни поступак може фирме вратити у живот”, истакао је Стевановић.

Он је рекао да некадашњи гигант млинске индустрије у Семберији “Житопромет” наставља рад и око 40 запослених ради на реконструкцији постројења како би спремно дочекали откуп пољопривредних производа, за шта је инвеститор “Павгорд” обезбиједио средства.

“Наш циљ је да наставимо са снабдијевањем тржишта пекарским производима и пољопривредним премиксима, а укупна инвестиција у жЖитопрометж ће само ове године бити 20 милиона марака”, навео је Стевановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана