Митровић: Предузетништво у Српској у експанзији

Срна
Foto: Срна

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић рекао је да је циљ Међународне конференције занатства и предузетништва која се одржава у Лакташима унапређење пословног амбијента и поједностављена процедура пословања.

Митровић је рекао да је предузетништво у Републици Српској у експанзији, посебно ако се има у виду да у Српској има 25.000 предузетника и колико је људи ангажовано у овој области.

"На нама је и даље да радимо на томе да помогнемо свим предузетницима у смислу законских рјешења, али и проблема који се јављају током пословања", истакао је Митровић.

Он је рекао да самостални предузетници имају већи број олакшица приликом оснивања предузећа.

"Нацртом закона о самосталним предузетницима који ће бити разматран на идућој сједници Народне скупштине предвиђено је, између осталог, да насљедник у случају смрти предузетника наставља дјелатност, као и обављање предузетничке дјелатности у пословном и у приватном простору", рекао је Митровић.

Он је навео да је овим нацртом закона предвиђено да лице млађе од 18 година, а члан је породице предузетника, може радити у предузетничкој радњи, а не мора бити пријављено.

Конференцији присуствују министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић.

Скупу присуствују представници Владе Републике Српске, представници Привредне коморе Србије, Занатске коморе Црне Горе, Обртничке коморе Хрватске, Покрајинске коморе Војводине, Занатске коморе Сјеверне Македоније, Обртничке коморе Федерације БиХ.

Конференцију организује Занатско-предузетничка комора регије Бањалука под покровитељством предсједника Републике Српске.

Конференција се одржана у хотелу "Сан".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана