Мишковић савјетује у шта треба улагати

ГС
Мишковић савјетује у шта треба улагати

КОПАОНИК - Познати српски бизнисмен Мирослав Мишковић, власник компаније "Делта холдинг", дуго није био присутан у медијима, али се појавио на Бизнис форуму који се одржава на Копаонику.

Познат је као неко ко је покретао разне бизнисе и због тога су многи жељели да чују његово мишљење на "српском Давосу".

-Вјештачку интелигенцију је потребно што прије прихватити, иако се нове ствари тешко прихватају. Онај ко не прихвати нову технологију, као привредник ће брзо „пропасти“. У будућности не бих играо на долар, али ни на евро. Многи људи који имају новац купују некретнине и они су одиграли најбоље што може у посљедњих 20, 30 година и заштитили вриједност новца. Сада бивша Југославија мора да уложи у берзу, јер би уз добру пропаганду и маркетинг могли да тргују акцијама, мало да заборавимо станове - рекао је Мишковић.

Мишљење Мишковића дијели бизнисмен Топлица Спасојевић. Он је члан Економског савеза Србије који организује Бизнис форум на Копаонику.

-Ми имамо Београдску берзу али је она нејака и држава се не бави тиме претјерано. Имамо проблем и што Народна банка Србије не дозвољава да осигуравајућа друштва улажу у такве ствари. Зато би требало измијенити прописе, направити као у Енглеској, неки народни капитализам. Тамо је Маргарет Тачер продавала акције Телекома, Бритиш петролеума и других јавних предузећа која су ишла у приватизацију. Она је жељела да и народ постане дио тог принципа капитализма - каже Спасојевић.

Додаје да тако данас у  Британији имају у свим дневним новинама додатке од по 10 или 15 страна о инвестирању.

-Да ли су то пензиони фондови, инвестициони или берза. На тај начин је створен народни капитализам. Зато и ја мислим да треба ићи ка том моделу – каже он.

Спасојевић закључује да има смисла улагати у некретнине, али само ако се оне налазе на добрим локацијама, преноси "Мондо".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана