McDonalds поред бургера нуди вам и прилику за зараду. Ево како

Агенције
McDonalds поред бургера нуди вам и прилику за зараду. Ево како

Током прошле године цијена дионица McDonalds-а је порасла чак 26%, а према Financial Times-у, до краја ове године би могла да порасте додатних 14%.

Искористите прилику и узмите бесплатних 50€ за трговање на свјетској берзи  и зарадите на цијени дионица McDonalds-а.

Бесплатних 50€ за трговање можете преузети овдје.

McDonald’s је одлучио да прошири своје тржиште и на Азију. Недавно је објављено да ће овај гигант међу ресторанима брзе хране у Кини, Хонг Конгу и Јужној Кореји у наредних 5 година отворити 1500 нових ресторана. У овој регији McDonald’s већ има 2800 ресторана али фокус овог новог плана биће углавном Кина.

Кина је тренутно треће по величини тржиште McDonald’s-а, иза САД-а и Јапана, али се компанија нада да ће се Кина ускоро попети на друго мjесто, што не би требало да представља превелик проблем јер ова земља има највећу стопу раста када је у питању потрошња њених производа. Током првог квартала продаја у већ постојећим ресторанима порасла је 3.6%, што је између осталог утицало и на раст цијене дионица ове компаније.

Поред тога, недавно објављен извештај о пословању током првог квартала ове године показао је боље резултате него што су економисти очекивали. Нова платформа у понуди овог ланца ресторана брзе хране која обухвата цијелодневни доручак показала се више него успјешном.

У циљу успјешније борбе са конкуренцијом као што су Chipotle Meyican Girll Грилл и Shake Shack, McDonalds је од октобра прошле године омогућио својим гостима да током цијелог дана могу да наруче јела која су се раније нудила у менију доручка само у пријеподневним сатима. Овај потез значајно је повећао продају, а самим тим и зараду.

Током првог квартала McDonalds је остварио приход од 5.9 милијарди долара. Раст зараде на годишњем нивоу је био невјероватних 46%, а приходи од франшиза су порасли 5% на 2.15 милијарди долара. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана