Мали акционари РС траже 500.000 КМ за куповину акција Трудбеника

Д. Д.
Мали акционари РС траже 500.000 КМ за куповину акција Трудбеника

Добој - Савез удружења малих акционара РС тражи да Влада РС издвоји 500.000 КМ за куповину акција добојске Фабрике "Трудбеник", у власништву Пере Букејловића, рекао је предсједник овог савеза Небојша Југовић.

Он је додао да би се на овај начин заштитио капитал малих акционара и омогућило да заживи радничко акционарство, били ријешени проблеми запослених у вези са остваривањем радничких права, те плаћањем пореза и доприноса. Југовић је јуче у Добоју навео да је ријеч о "мизерној" суми која би омогућила малим акционарима да преузму управу у предузећу, с обзиром на то да им то "законски није омогућено".

Бивши директор, акционар и однедавно члан Управног одбора Перо Букејловић је у кратком телефонском разговору поручио да нема гдје да да изјаву новинарима, јер су му акционари и радници забранили улаз у фабрику. Директор "Трудбеника" Лука Милош је поручио да су његова брига радници и да је најважније да у понедјељак почињу са радом.

Радници "Трудбеника" ступили су 5. јуна у генерални штрајк јер Управа није испоштовала договор о измирењу обавеза. Ово је други пут ове године да штрајкују захтијевајући да им буде исплаћено сада већ 18 заосталих плата и доприноса, те да се нађе рјешење за повезивање радног стажа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана