Лидл региствован у Бањалуци, Сарајеву и Брчком: Траже се потенцијалне локације

Г.С.
Лидл региствован у Бањалуци, Сарајеву и Брчком: Траже се потенцијалне локације

Иако се долазак њемачког трговачког ланца Лидл у Босну и Херцеговину одвија под велом тајне, што је у складу с политиком те компаније, према сазнањима Klix, далеко од очију јавности одвијају се активности за освајање тржишта БиХ.

Када је ријеч о рјешавању “папирологије”, Лидл БиХ д.о.о. регистрoвам је на адреси Маглајска 1 у сарајевској општини Центар. Као директор друштва наведен је Роланд Шрајбер, а Ален Халамић извршни је директор компаније у БиХ. Оснивач је њемачки W Е-International Zwiete GmbH, а капитал Лидла БиХ нешто је мањи од милион КМ, тачније 977.915 КМ.

Сарајево, Бањалука и Брчко

Осим у Сарајеву, Лидл је регистрирао пословнице у Бањалуци, у улици Симе Шолаје 1а те Брчком, у Булевару мира 22. Руководилац обје пословнице је Аллен Халамић.

Према нашим сазнањима, представници компаније већ су обавили сусрете с представницима сарајевских власти, а везано за локације. Како нам је неформално потврђено, Влада Кантона Сарајево њемачком инвеститору за потребе дистрибутивног центра понудила је локацију на потезу Бојник – Бутила.

Како су из делегације Лидла изразили и интересовање за локације трговина, Влада је упутила упит сарајевским општинама и оне су углавном позитивно одговориле у погледу  изналажења локације до 10.000 квадратних метара, што је према критеријима Лидла.

Није искључено ни Источно Сарајево

Као једна од локација помиње се и девастирани Дом пензионера у Неџарићима, општина Илиџа, који Федерални завод за пензијско и инвалидско осигурање одавно покушава продати.

Индикативнио је да је Влада ФБиХ недавно дала сагласност за нови покушај продаје, након чега је упућен јавни позив за достављање понуда путем затворених коверти. На продају је понуђена укупна површина земљишта од 17.611 квадратних метара с девастрираним објектима, по почетној цијени од 10,3 милиона КМ. Наглашено је да је намјена објекта пословна, а понуде је требало доставити до 18. маја.

Отварање понуда и директни преговори с понуђачима били су заказани за 4. јуни. Међутим, у Заводу ПИО не откривају детаље. На упит колико је понуда пристигло, како су протекли преговори и какав је исход истих, добили смо одговор тек “да продаја још није закључена”.

Иако су се власти у Сарајеву ставиле на располагање да олакшају административне и техничке процедуре, сазнајемо да није искључено ни да Лидл пословање најприје отпочне у Источном Сарајеву.

Колико су ове информације тачне, нисмо покушали провјерити у Лидлу БХ, с обзиром на то да компанија још није регистрирала ни телефонски број.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана