Лакши услови за рад у новој пословници

Анита Јанковић
Лакши услови за рад у новој пословници

Рибник - Радници пословнице бањалучке "Електрокрајине" у Рибнику од понедјељка ће одлазити на посао у нову и савремено опремљену зграду, коју су у петак отворили министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић и директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић.

Новоизграђена пословница смјештена је у Превији код Рибника, а располаже са 262 квадратна метра простора. У њену изградњу и опремање "Електрокрајина" је уложила 280.000 марака из властитих извора.

Мара Петровић, један од 29 радника пословнице "Електрокрајине" у Рибнику, каже да ће им нова зграда и канцеларије увелико олакшати рад.

- Просторије у којима смо до сада радили биле су старе и неусловне. Сада ћемо с пјесмом долазити на посао јер ћемо радити у условима по посљедњим стандардима - каже Петровићева.

Директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић рекла је да су радници добили модеран радни простор са адекватним условима за рад, а да ће купци електричне енергије моћи лакше остварити своје потребе.

- Новоизграђени објекат дистрибутивно покрива и општине Дринић и Источни Дрвар, са више од 2.000 купаца електричне енергије - казала је Кузмановићева.

Она је истакла да предузећа из система "Електропривреде РС", па тако и "Електрокрајина", имају задатак да смање дистрибутивне губитке и повећају ниво наплате струје.

- С циљем остваривања тих задатака, од 2006. године смо уложили десетине милиона марака на приоритетне пројекте санације постојеће и изградњу нове дистрибутивне мреже. Акценат је био и на увођењу и развоју даљинског очитавања бројила и уређења мјерних мјеста. То је довело до побољшања финансијских резултата предузећа - казала је Кузмановићева.

Министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић рекао је да ће Влада у наредним годинама повећати обим инвестиција у сектору енергетике кроз изградњу нових, прије свега производних, али и пословних објеката.

- Тиме ће "Електропривреда РС" бити још јача. Изградња нових производних енергетских објеката је важна смјерница власти Српске. Ми смо једна од ријетких република у региону у којој се на више локација граде нови енергетски објекти производног типа - истакао је Ђокић, наводећи да је "Електрокрајина" у сталном процесу инвестиција и да је Влада РС путем Инвестиционо-развојне банке одобрила том предузећу кредит од 20 милиона марака.

"Електрокрајина" је недавно отворила и нови објекат пословнице у Челинцу.

Термоелектрана "Станари"

Петар Ђокић је најавио да ће Термоелектрана "Станари" до краја новембра бити пуштена у пробни рад, а да ће наредне године радити у пуном капацитету.

- Циљ нам је да у овој години интензивирамо активности на изградњи термоелектране "Гацко 2" и Хидроелектране "Дабар", а у наредних 15 дана "Електропривреди РС" додијелићемо концесију за изградњу вјетроелектране "Хргут" у Херцеговини - додао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана