Хаџибајрић: Њемачки ланац Лидл долази у Сарајево

Радио Сарајево
Foto: Архива

Начелник Општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић потврдио је данас да познати њемачки ланац "Лидл" долази у Сарајево.

Делегација Лидла долазила је у Сарајево, јер ускоро планирају отворити пословницу њемачког дисконта и у главном граду Босне и Херцеговине.

Ибрахим Хаџибајрић је на прес конференцији са новинарима рекао да је делегација Лидла била у Министарству привреде Кантона Сарајево. У Старом Граду су тражили локацију, а Хаџибајрић им је понудио неколико на разматрање.

"Ја сам јутрос обавио један састанак по том питању и надам се да ће се то моћи привести крају, уколико будемо имали подршку од виших нивоа власти, ту прије свега мислим на Министарство просторног уређења, Завода за планирање и Завода за заштиту културно хисторијских споменика", казао је Хаџибајрић.

Није желио откривати локације на којима би се могло градити.

"Ја сам њима јутрос рекао за једну, односно двије локације, али не бих ништа износио јавно док не бих имао одговоре из једног и другог Завода", казао је Хаџибајрић .

Почетна инвестиција Лидла требала би бити 700.000 еура.

У октобру прошле године о овоме је писао и угледни Бизнис Инсајдер који је навео да Лидл посљедњих неколико година има врло добра искуства са својим подружницама у Хрватској и Србији и да се због тога жели сада проширити и на друге земље у регији. 

Начелник Општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић добитник је јубиларне награде “Златна плакета за животно дјело” за највеће успјехе и резултате рада за период од претходних 25 година, поводом чега је данас одржао дружење с представницима медија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана