Employer Partner: Addiko банка Бањалука у престижној групи послодаваца

ГС
Employer Partner: Addiko банка Бањалука у престижној групи послодаваца

БАЊАЛУКА - Addiko банци Бањалука додијељен је Employer Partner сертификат, односно признање за изврсно управљање људским ресурсима, чиме је постала прва компанија из финансијског сектора у Босни и Херцеговини, која је потврдила своју изврсност у управљању људским ресурсима.

Employer Partner сертификат престижно је признање које SELECTIO Група, највећа групација за савјетовање у управљању људским ресурсима, додјељује компанијама које изврсним и добро повезаним HR праксама задовољавају строге критеријуме независног сертификацијског тима и тиме потврђују важност улагања у запослене – од првог до задњег дана у организацији.

-Препознатљивост Addiko банке Бањалука по јединственим рјешењима у домену банкарских услуга и производа, који су на располагању нашим клијентима, свакако не би било без људи и тимова који су високо мотивисани и многоструко талентовани. Сви заједно смо поносни на ово признање које ће допринијети да заједно са нашим запосленима даље градимо банку која се издваја, са жељом да будемо банка партнер нашим колегама, људима и заједници -  изјавио је предсједник Управе Addiko банке Бања Лука Срђан Кондић.

Захваљујући јединственој Addiko банк методологији коју прате двије перспективе – перспектива запослених и перспектива послодавца, сертификацијски тим независних HR стручњака евалуирао је HR праксе Addiko банке Бањалуке, те доказао њихову изврсност, међусобну повезаност и улогу који имају на раст цјелокупне организације.

-У нашем тиму су радници са најразноврснијим талентима који унапређују своја знања и усавршавају постојеће вјештине, а ми као банка у сваком тренутку настојимо да им омогућимо прилику за развој, како личних перформанси, тако и иновативних пројеката, у оквиру којих могу све то и примјенити. Развили смо, међу првима на нашем тржишту, wellbeing стратегију системски осмишљен план дјеловања који предузимамо како би показали истинску бригу за запослене и утицали на побољшање услова рада, како би Addiko банку учинили срећнијим и здравијим мјестом за рад - истакла је директор Одјела Управе и управљања људским ресурсима у Addiko банци Бањалука Ивана Кантар.

-Посебно похваљујемо што у Addiko о Банк Бањалука његују сигурну радну околину у којој се уважава глас свих запослених, гдје HR одјел има битну улогу у охрабривању квалитетне двосмјерне комуникације. Уз сам HR, менаџери свих осталих одјела такође су упознати са врхунским HR праксама у управљању људским потенцијалима. Осим тога, свим запосленима су осигурани onboarding програми - приликом доласка нових запослених, при повратку са породиљског, те у интерним преласцима из једног у други одјел - нагласила је водитељица пројекта Employer Partner Лара Шубић Шуша.

Методологија Employer Partner sертификата осмишљена је 2005. године и од тада се континуирано ревидира. Како би задовољила све услове за постизање овог престижног цертификата Addiko банка Бањалука је морала проћи детаљну евалуацију управљања људским ресурсима која прати искуство запослених у седам кључних етапа.

Данас је Employer Partner спроведен у више од 200 организација из преко 50 земаља, а занимљиво је да су неке организације уврстиле цертификат као кључни показатељ успјешности HR одјела, чиме је он постао пуно више од признања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана