Ђокић: Позитивни пословни кораци фабрике "Спортек"

Срна
Ђокић: Позитивни пословни кораци фабрике "Спортек"

КОТОР ВАРОШ- Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је током посјете фабрици обуће "Спортек" у Котор Вароши да се ту у континуитету праве позитивни пословни кораци у погледу развоја технологија које оперативно дају резултате, али и у укупном повећању броја радника.

У "Спортеку" је данас запослено 1.986 радника који су, рекао је Ђокић, задовољни тачношћу и редовном платом у оквиру договорене вриједности, уз могућност стимулације за додатно остварени учинак.

-Поносни смо на њихове резултате, желимо сачувати добар партнерски однос и унаприједити га максимално, али и користити њихова искуства у даљем развоју обућарске индустрије у Републици Српској - рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, ова фабрика постала је препознатљива и по хемијској преради, производњи компоненти и материјала за потребе аутомобилске индустрије.

-То нас обавезује да им пружамо подршку и у наредном периоду - рекао је Ђокић и додао да је ова посјета имала за циљ да се анализира оно што је до сада учињено и да се види на који начин се још може помоћи.

Он је рекао да је субвенцијама пружена подршка у погледу повећања броја запослених, а након тога је подржан и пројекат изградње соларне електране на крововима производних хала. Инсталисана снага сада је један мегават, а биће инсталисано још 500 киловата.

-Тиме ће добити властиту енергију у значајном дијелу, правиће дугорочно велике уштеде и повећавају обим зелене енергије у производњи, што даје додатну вриједност њиховој извозној производњи - истакао је Ђокић.

Представник фабрике обуће "Спортек" Горан Берић рекао је да је у протеклих 20 година у инфраструктуру фабрике уложено око 62 милиона КМ, те да велику захвалност за развој дугују Влади Републике Српске и ресорном министарству.

-Свјесни смо чињенице да је недостатак квалитетне радне снаге на тржишту наш главни проблем, али план је да до краја године запослимо још 200 радника и обезбиједимо да просјечна плата буде минимално 1.000 КМ - закључио је Берић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана