Бијељина: Отворена нова кванташка пијаца

Срна
Бијељина: Отворена нова кванташка пијаца

Бијељина - У Бијељини је данас отворена Кванташка пијаца "Јил" гдје ће бити постављене хладњаче великог капацитета за откуп производа.

Нова кванташка пијаца налази се недалеко од Агротржног центра, на једној од осамнаест парцела грађевинског земљишта и заузимаће површину 100 дунума.

Бијељински привредник Јован Ћурчић, на чију иницијативу је отворена ова пијаца, каже да је отварање новог објекта прва фаза јер ће садржаји, у којима ће најзаступљенији бити откуп, паковање и извоз робе, бити проширивани.

"Наш план је да овдје инсталирамо око 60 малих хладњача са 60 малих магацина и исто толико надстрашница", рекао је Ћурчић новинарима, након што је са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем свечано отворио Кванташку пијацу.

Мићић је рекао да ће овај објекат бити у служби пољопривредних произвођача и истакао да је ријеч о приватној иницијативи која може да омогући лакши и једноставнији контакт пољоприредника са купцима.

"Помогли смо ову иницијативу колико смо могли, а увјерен сам да ће овај објекат допринијети и бољој конкуренцији и бржем пласману роба наших произвођача", рекао је Мићић.

Он је додао да је ријеч о огромној површини, те да очекује да ће, након прве фазе и отварања, услиједити набављање хладњача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана