Секс-терапеут има неколико савjета за вас

Мондо
Секс-терапеут има неколико савjета за вас

Секс терапеут Еден Стронг каже да је за добар секс најважнија искрена комуникација између партнера. Ево још неких њених савjета.

Нучите да волите своје тијело

Прије него што "ускочите" у нечији кревет, станите испред огледала и урадите све што је потребно да упознате своје тијело и осјећате се пријатно у својој кожи. Како очекивати да вас партнер задовољи, ако сами не знате како ваше тијело функционише? Што боље познајете своје тијело, лакше ћете моћи да покажете парнтеру шта тачно желите у кревету, а самим тим ће и секс бити бољи.

Њежни додири

Ако одмах кренете у "акцију", прескачете цио један степен еротичног задовољства. Нежно додиривање партнеровог тијела допринеће томе да се опустите, али ће и стимулисати сексуално задовољство на индиректан начин. У "игри" додиривања користите руке, језик… све што ће допринети ужитку оба партнера. До тренутка када пређете на "акцију", једноставно ћете жељети још, због чега ћете и више уживати у односу.

Полни органи нису једина тачка задовољства

Истражујте партнерово тијело током односа, посветите пажњу врату, леђима, ушима, не фокусирајте се само на полне органе. Сексуално искуство ће бити боље и интензивније уколико је укључено цијело тијело.

Не треба вам нови партнер, већ нови секс

Многи парови се жале да након неког времена, секс није узбудљив као на почетку везе. Нормално је да у неком тренутку секс постане рутина, али то не значи да вам треба нови партнер, већ нови секс. Дакле, када дођете у ту ситуацију, пробајте нове секс позе, "изађите" из кревета, укључите секс играчке у однос, пробајте неке секси улоге… будите креативни! Пробање нових ствари са партнером не само да ће поново пробудити страсти, већ ће и ојачати вашу везу.

Опустите се

Ако нисте довољно опуштени, не можете ни да уживате. Многи се оптерећују тиме како изгледају када доживљавају врхунац, шта ће партнер помислити… Не дајте да вам то одвлачи пажњу, већ се једноставно препустите тренутку и уживајте, а партнер ће сигурно бити поносан што толико уживате у сексу са њим.

Разговарајте

Отворено разговарајте са својим партнером о томе шта желите или не желите, али и њега питајте исто. Секс нећете побољшати тако што ћете покушавати да једно другом читате мисли, већ тако што ћете искрено разговарати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана