Seks-terapeut ima nekoliko savjeta za vas

Mondo
Seks-terapeut ima nekoliko savjeta za vas

Seks terapeut Eden Strong kaže da je za dobar seks najvažnija iskrena komunikacija između partnera. Evo još nekih njenih savjeta.

Nučite da volite svoje tijelo

Prije nego što "uskočite" u nečiji krevet, stanite ispred ogledala i uradite sve što je potrebno da upoznate svoje tijelo i osjećate se prijatno u svojoj koži. Kako očekivati da vas partner zadovolji, ako sami ne znate kako vaše tijelo funkcioniše? Što bolje poznajete svoje tijelo, lakše ćete moći da pokažete parnteru šta tačno želite u krevetu, a samim tim će i seks biti bolji.

Nježni dodiri

Ako odmah krenete u "akciju", preskačete cio jedan stepen erotičnog zadovoljstva. Nežno dodirivanje partnerovog tijela doprineće tome da se opustite, ali će i stimulisati seksualno zadovoljstvo na indirektan način. U "igri" dodirivanja koristite ruke, jezik… sve što će doprineti užitku oba partnera. Do trenutka kada pređete na "akciju", jednostavno ćete željeti još, zbog čega ćete i više uživati u odnosu.

Polni organi nisu jedina tačka zadovoljstva

Istražujte partnerovo tijelo tokom odnosa, posvetite pažnju vratu, leđima, ušima, ne fokusirajte se samo na polne organe. Seksualno iskustvo će biti bolje i intenzivnije ukoliko je uključeno cijelo tijelo.

Ne treba vam novi partner, već novi seks

Mnogi parovi se žale da nakon nekog vremena, seks nije uzbudljiv kao na početku veze. Normalno je da u nekom trenutku seks postane rutina, ali to ne znači da vam treba novi partner, već novi seks. Dakle, kada dođete u tu situaciju, probajte nove seks poze, "izađite" iz kreveta, uključite seks igračke u odnos, probajte neke seksi uloge… budite kreativni! Probanje novih stvari sa partnerom ne samo da će ponovo probuditi strasti, već će i ojačati vašu vezu.

Opustite se

Ako niste dovoljno opušteni, ne možete ni da uživate. Mnogi se opterećuju time kako izgledaju kada doživljavaju vrhunac, šta će partner pomisliti… Ne dajte da vam to odvlači pažnju, već se jednostavno prepustite trenutku i uživajte, a partner će sigurno biti ponosan što toliko uživate u seksu sa njim.

Razgovarajte

Otvoreno razgovarajte sa svojim partnerom o tome šta želite ili ne želite, ali i njega pitajte isto. Seks nećete poboljšati tako što ćete pokušavati da jedno drugom čitate misli, već tako što ćete iskreno razgovarati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana