Новије генерације не уживају више у сексу, а умјесто њега раде ове ствари

ГС
Foto: Илустрација

Стручњак за везе Трејси Кокс проучила је међуљудске односе генерације З и закључила да новија генерација има мање интимних односа и мање партнера од претходних генерација. Секс је за младе постао више терет него ужитак.

"За претходне генерације интимни односи је био облик забаве. Нешто што је забавно. То тако није и за генерацију З. Један од разлога за то је тај што генерација З остаје блиско повезана са својим родитељима чак и након што се иселе, што доводи до промјене у активностима "испод јоргана", објаснила је Трејси.

Осим тога, она сматра да млади људи одрастају у политички нестабилним временима и будућност им је неизвјесна.

"Други разлог за опадање жеље за интимним односима је тај што је генерација З далеко мање хедонистична од претходних генерација", каже стручњак за везе.

Пију много мање алкохола, а интиман однос као вид забаве замјењују стално укључени медијски садржаји. Приступ стриминг услугама такође утиче на количину односа коју имају све генерације.

Едукативне мјере такође су довеле до тога да су млади људи свјесни ризика и више се не боје да кажу не.

"Због проблема са пристанком и страха од грубог интимног чина, неки су склони да потпуно избегавају интимне односе уместо да ризиикују непријатне сусрете", рекла је Трејси.

Анкета компаније за истраживање тржишта "Саванта" то и потврђује. Више од 90 одсто анкетираних припадника генерације З фрустрирано је апликацијама за љубавне састанке, чак 21 одсто испитаника у истраживању више их уопште не користи.

Иначе, припадници генерације З у својим ставовима су конзервативнији од својих родитеља. Све се више враћају традиционалним вриједностима, мање су толерантни и спремни да прихватају различитости, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана