Због чега жене лакше опраштају превару?

GS
Foto: TikTok

Психолози тврде да за превару постоје више разлога, а главни су: нова љубав, освета, потрага за новим сензацијама, случајна веза, криза брака, недостатак љубави супружника, жеља да се оживи однос, подигне самопоуздање, експеримент, нереализоване сексуалне потребе…

У принципу, ово су најчешћи разлози за излете на страну. Иронично, али доста љубитеља таквих излета је увјерено да ће им веза са стране помоћи да ојачају брак.

Заправо, ово има смисла. Понекад преваре омогућавају да схватимо колико је заиста добра наша друга половина, и почнемо је ценити још више. Преварене жене, натапајући сузама јастуке, углавном, на крају, и опраштају свом партнеру. Мушкарцима преваре падају много теже. Зашто? Хајде да видимо.

Зашто жене лакше опраштају превару него мушкарци?

Превара је увијек превара. и њу слободно можемо ставити у исти ред са издајом. Међутим, ово није увијек тако. Чињеница је да је мотивација женске и мушке преваре различита. Сходно томе, и однос према њима треба да буде другачији.

Мушкарци углавном варају због својих сексуалних потреба. У такве преваре ријетко је укључена духовност. Често се дешавају  због одсутности жене, под дејством алкохола, због обичне радозналости, или због лаке доступности партнерке, преноси Крстарица.

Да се одлучи за превару, мушкарца може подстаћи свађа са женом, страх од губитка свог ега, трудноћа жене, и тако даље. Укратко, путем преваре мушкарце не води њихова душа. Дешава се и то, али јако ријетко, и то може значити само завршетак брака.

Што се тиче жена и њихових превара, ствари су мало другачије. Прво, незадовољство својим супругом. Жене су спремне за преваре у случају недостатка љубави и пажње од стране партнера. Жене покушавају да пронађу ту љубав и докажу себи да су још лијепе и привлачне супротном полу. Тако да су преваре жена сасвим супротне од превара мушкараца.

Шта нам то говори?

Говори нам о томе да је женски род у превару укључен и душом и тијелом, а мушкарци, углавном, тијелом. Зато мушка превара можда не изгледа тако значајно као женска. У принципу, свака превара скоро никада није случајни догађај.

Превара сазријева постепено, када људи не испуњавају очекивања једни према другима, постају мање пажљви, а више себични. Понекад се ситуација може спријечити ако супружници покушају да пронађу заједнички језик, а понекад је најбољи начин, заиста – развод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана