Еротске реконструкције Климтових дјела

Агенције
Еротске реконструкције Климтових дјела

Стваралаштво Густава Климта повезујемо са златним добом Беча на прелазу из 19. у 20. вијек, периодом у којем се рађа модернизам, буди умјетнички бунт и у којем влада снажна опчињеност еротиком.

Kлимт је у духу самосвјесности и пробуђене умјетничке декаденције на својим платнима сјединио натуралистичке еротске приказе истичући, прије свега, сензуалност жене коју је наглашавао претјераним замршеним декорацијама.

Наиме, фотографкиња Инге Прадер у сарадњи с бројним моделима поводом највеће европске хуманитарне гала вечере "Life Ball", која је одржана у Бечу с циљем прикупљања средстава за борбу против сиде и дестигматизације те болести, на сцену је довела најзначајнија Климтова дјела у живом облику.

Модели су били костимирани и обојени златном бојом, оживјевши ремек-дјела Климтовог стваралаштва. Тако су Климтова платна из "златне фазе" са свом својом раскоши, испреплетеном сензуалношћу и еротиком добила своје тродимензионално живо лице.

Фотографије које су овјековјечиле живу "Данае", "Бетовенов фриз", "Смрт и живот" и друге одушевиле су многе заљубљенике у умјетност.

Снупи добио звијезду на Булевару славних

Пас Снупи, лик из стрипова и цртаних филмова добио је звијезду на холивудском Булевару славних неколико дана пред излазак филма у коме игра главну улогу "Снупи и Чарли Браун: Филм о клињама".

Познати пас, који је популаран по реченицама попут "алергичан сам на јутра", добио је 2.563 звијезду, одмах поред Чарлса Шулца, његовог творца.

Особа обучена у костим Снупија, дошла је да прими ову почаст и позира поред звијезде са многобројним фановима.

Вољени црно-бијели пас, који се први пут појавио у стриповима прије 65 година, већ је био звијезда на премијери филма "Тхе Пеанутс Мовие" прошлог викенда.

На стази славних, Снупију су се придружили бројни ликови из цртаних филмова и стрипова, као што су Душко Дугоушко, Паја Патак, Мики Маус, Сњежана и Шрек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана