Erotske rekonstrukcije Klimtovih djela

Agencije
Erotske rekonstrukcije Klimtovih djela

Stvaralaštvo Gustava Klimta povezujemo sa zlatnim dobom Beča na prelazu iz 19. u 20. vijek, periodom u kojem se rađa modernizam, budi umjetnički bunt i u kojem vlada snažna opčinjenost erotikom.

Klimt je u duhu samosvjesnosti i probuđene umjetničke dekadencije na svojim platnima sjedinio naturalističke erotske prikaze ističući, prije svega, senzualnost žene koju je naglašavao pretjeranim zamršenim dekoracijama.

Naime, fotografkinja Inge Prader u saradnji s brojnim modelima povodom najveće evropske humanitarne gala večere "Life Ball", koja je održana u Beču s ciljem prikupljanja sredstava za borbu protiv side i destigmatizacije te bolesti, na scenu je dovela najznačajnija Klimtova djela u živom obliku.

Modeli su bili kostimirani i obojeni zlatnom bojom, oživjevši remek-djela Klimtovog stvaralaštva. Tako su Klimtova platna iz "zlatne faze" sa svom svojom raskoši, isprepletenom senzualnošću i erotikom dobila svoje trodimenzionalno živo lice.

Fotografije koje su ovjekovječile živu "Danae", "Betovenov friz", "Smrt i život" i druge oduševile su mnoge zaljubljenike u umjetnost.

Snupi dobio zvijezdu na Bulevaru slavnih

Pas Snupi, lik iz stripova i crtanih filmova dobio je zvijezdu na holivudskom Bulevaru slavnih nekoliko dana pred izlazak filma u kome igra glavnu ulogu "Snupi i Čarli Braun: Film o klinjama".

Poznati pas, koji je popularan po rečenicama poput "alergičan sam na jutra", dobio je 2.563 zvijezdu, odmah pored Čarlsa Šulca, njegovog tvorca.

Osoba obučena u kostim Snupija, došla je da primi ovu počast i pozira pored zvijezde sa mnogobrojnim fanovima.

Voljeni crno-bijeli pas, koji se prvi put pojavio u stripovima prije 65 godina, već je bio zvijezda na premijeri filma "The Peanuts Movie" prošlog vikenda.

Na stazi slavnih, Snupiju su se pridružili brojni likovi iz crtanih filmova i stripova, kao što su Duško Dugouško, Paja Patak, Miki Maus, Snježana i Šrek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana