Вучијак негира да је изнудио 10.000 КМ

Н. Т.
Вучијак негира да је изнудио 10.000 КМ

Сарајево - Директор Основне школе "Исак Самоковлија" у Сарајеву Кенан Вучијак током испитивања у Кантоналном тужилаштву је негирао да је изнудио око 10.000 марака од туристичке агенције "Фокс травел".

Вучијака полиција и тужилаштво терете да је рекетирао и пријетио директору ове агенције за организацију ђачких екскурзија. Он је овој фирми, да добила организацију екскурзија, тражио новац.

Његов адвокат Сенад Билић казао је да Вучијак није учинио оно што стоји у тужилачком извјештају, који га терети за злоупотребу службеног положаја или овлашћења и пријетње.

- Вучијак је угледан грађанин. Родитељи и школа стали су иза њега. Он је објаснио да је организација ђачке екскурзије коштала око 50.000 КМ и да није могао узети тих 10.000 КМ. Како је рекао, након што је агенција организовала екскурзију и уплатила паре, неки родитељи су отказивали пут јер се ишло преко Добоја, гдје су у то вријеме биле поплаве. Потом је он дао своје паре како би надокнадио родитељима новац који су уплатили и за то имају потврде. Због тога је он од власнице агенције тражио новац који је дао, а агенција је већ уплатила новац и није га имала у том тренутку - рекао је Билић, додајући да је верзија приче коју је изнио Вучијак убједљива.

Директор туристичке агенције "Фокс травел" Адалета Адиловић-Хасовић није жељела да коментарише овај случај.

- Сви дугови родитељима су рефундирани и у тужилаштву су сви документи, али и аудио-снимци мог разговора са Вучијаком - казала је Адиловић-Хасовић.

Вучијак је ухапшен 9. јуна у акцији полиције "Травел" и том приликом претресом његових канцеларија пронађено је 2.000 марака, чије су серијске бројеве полицајци вјероватно претходно пописали.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана