Vučijak negira da je iznudio 10.000 KM

N. T.
Vučijak negira da je iznudio 10.000 KM

Sarajevo - Direktor Osnovne škole "Isak Samokovlija" u Sarajevu Kenan Vučijak tokom ispitivanja u Kantonalnom tužilaštvu je negirao da je iznudio oko 10.000 maraka od turističke agencije "Foks travel".

Vučijaka policija i tužilaštvo terete da je reketirao i prijetio direktoru ove agencije za organizaciju đačkih ekskurzija. On je ovoj firmi, da dobila organizaciju ekskurzija, tražio novac.

Njegov advokat Senad Bilić kazao je da Vučijak nije učinio ono što stoji u tužilačkom izvještaju, koji ga tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i prijetnje.

- Vučijak je ugledan građanin. Roditelji i škola stali su iza njega. On je objasnio da je organizacija đačke ekskurzije koštala oko 50.000 KM i da nije mogao uzeti tih 10.000 KM. Kako je rekao, nakon što je agencija organizovala ekskurziju i uplatila pare, neki roditelji su otkazivali put jer se išlo preko Doboja, gdje su u to vrijeme bile poplave. Potom je on dao svoje pare kako bi nadoknadio roditeljima novac koji su uplatili i za to imaju potvrde. Zbog toga je on od vlasnice agencije tražio novac koji je dao, a agencija je već uplatila novac i nije ga imala u tom trenutku - rekao je Bilić, dodajući da je verzija priče koju je iznio Vučijak ubjedljiva.

Direktor turističke agencije "Foks travel" Adaleta Adilović-Hasović nije željela da komentariše ovaj slučaj.

- Svi dugovi roditeljima su refundirani i u tužilaštvu su svi dokumenti, ali i audio-snimci mog razgovora sa Vučijakom - kazala je Adilović-Hasović.

Vučijak je uhapšen 9. juna u akciji policije "Travel" i tom prilikom pretresom njegovih kancelarija pronađeno je 2.000 maraka, čije su serijske brojeve policajci vjerovatno prethodno popisali.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana