Увиђај пљачке споран за одбрану

Небојша Томашевић
Увиђај пљачке споран за одбрану

Бањалука - Документација и фотографије које су начињене током увиђаја пљачке 617.000 КМ Уникредит банке из возила агенције "Сектор секјурити" на аутопуту Бањалука - Градишка спорни су докази за одбрану, јер се из њих не виде бројеви пронађених чаура и кофера у којима је био опљачкани новац.

На те недостатке јуче су у бањалучком Окружном суду испитујући свједоке указали адвокати Јадранка Ивановић и Јасминка Јовишевић. Због поменуте пљачке суди се суспендованим специјалцима МУП-а Републике Српске Владану Малићу, Горану Парашу, те њиховом колеги Александру Поповићу, као и Олегу Банди, сувласнику ауто-куће "Кватро". Према оптужници они су пљачку починили 22. септембра 2015. године. На околности увиђаја пљачке одбрана је јуче саслушала замјеника командира Полицијске станице Обилићево Момчила Марића и криминалистичког техничара Дражена Слијепчевића, који су радили увиђај.

Ивановићева је тражила од Марића да јој објасни зашто у документацији није навео ознаке пронађених 17 чаура већ је само написао да се ради о калибру 7,62 милиметра. Марић јој је одговорио да је тај калибар опште познат и да се у чауре не разумије. Криминалистички техничар Слијепчевић потврдио је да нису сликане ознаке са дна чаура. Казао је да нису хтјели да их дирају да не би угрозили угрозили евентуалне ДНК и остале трагове. Директор обезбјеђења банака и транспорта новца у агенцији "Сектор секјурити" Бојан Јововић потврдио је да је полицији доставио снимке пљачке које су снимиле надзорне камере у опљачканим возилима. Суђење је обиљежио и краћи вербални сукоб између Ивановићеве и предсједника Судског вијећа Олге Пантић због начина испитивања свједока. Судија је упозорила да се свједоци не могу питати за садржај сачињене увиђајне документације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана