Uviđaj pljačke sporan za odbranu

Nebojša Tomašević
Uviđaj pljačke sporan za odbranu

Banjaluka - Dokumentacija i fotografije koje su načinjene tokom uviđaja pljačke 617.000 KM Unikredit banke iz vozila agencije "Sektor sekjuriti" na autoputu Banjaluka - Gradiška sporni su dokazi za odbranu, jer se iz njih ne vide brojevi pronađenih čaura i kofera u kojima je bio opljačkani novac.

Na te nedostatke juče su u banjalučkom Okružnom sudu ispitujući svjedoke ukazali advokati Jadranka Ivanović i Jasminka Jovišević. Zbog pomenute pljačke sudi se suspendovanim specijalcima MUP-a Republike Srpske Vladanu Maliću, Goranu Parašu, te njihovom kolegi Aleksandru Popoviću, kao i Olegu Bandi, suvlasniku auto-kuće "Kvatro". Prema optužnici oni su pljačku počinili 22. septembra 2015. godine. Na okolnosti uviđaja pljačke odbrana je juče saslušala zamjenika komandira Policijske stanice Obilićevo Momčila Marića i kriminalističkog tehničara Dražena Slijepčevića, koji su radili uviđaj.

Ivanovićeva je tražila od Marića da joj objasni zašto u dokumentaciji nije naveo oznake pronađenih 17 čaura već je samo napisao da se radi o kalibru 7,62 milimetra. Marić joj je odgovorio da je taj kalibar opšte poznat i da se u čaure ne razumije. Kriminalistički tehničar Slijepčević potvrdio je da nisu slikane oznake sa dna čaura. Kazao je da nisu htjeli da ih diraju da ne bi ugrozili ugrozili eventualne DNK i ostale tragove. Direktor obezbjeđenja banaka i transporta novca u agenciji "Sektor sekjuriti" Bojan Jovović potvrdio je da je policiji dostavio snimke pljačke koje su snimile nadzorne kamere u opljačkanim vozilima. Suđenje je obilježio i kraći verbalni sukob između Ivanovićeve i predsjednika Sudskog vijeća Olge Pantić zbog načina ispitivanja svjedoka. Sudija je upozorila da se svjedoci ne mogu pitati za sadržaj sačinjene uviđajne dokumentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana