Специјалцима суди исто вијеће

Небојша Томашевић
Специјалцима суди исто вијеће

Бањалука - Бањалучки Окружни суд одбио је захтјев одбране тројице специјалаца МУП-а Републике Српске Владана Малића, Горана Параша и Александра Поповића и њиховог саучесника Олега Банде за изузеће судског вијећа у случају који се води против њих због пљачке 617.000 КМ Уникредит банке.

Тако ће оптуженима у наставку процеса који се против њих води судити исто вијеће са Олгом Пантић на челу.

Захтјев за изузеће судија затражили су на прошлом рочишту адвокати Јадранка Ивановић и Јасминка Јовишевић, које бране оптужене Малића, Параша и Банду. То су тражиле између осталог и због сумње у пристрасност суда. Ово је други случај да одбрана оптужених наилази на црвено свјетло суда. Претходно су тужилаштво и одбрана добили одбијеницу на споразум о признању кривице, који су оптужени потписали. Према том споразуму, Малић је требало да буде осуђен на осам, Параш и Поповић на по шест година, а Банда на пет година затвора.

Према оптужници они су пљачку починили 22. септембра прошле године. Тада су зеленим "аудијем А6" пресрели и напали колону возила "Сектор секјуритија" на аутопуту Бањалука - Градишка у близини Церовљана. Пријетећи пушкама од радника су отели три кофера са око 617.000 марака. Током пљачке дошло је до пуцњаве и повријеђен је радник "Сектор секјуритија" Ђурађ Бајић.

Због учешћа у овој пљачки на три године затвора осуђен је радник агенције "Сектор секјурити" Данијел Кузмић (30), који им је дојавио када из банке креће новац. Осуђени су и суспендовани специјалци МУП-а РС Горан Јањуз (25) и Жељко Инђић (27), који су добили по три мјесеца затвора. Јањуз је обезбиједио да у његовој гаражи сакрију "ауди А6", који је коришћен приликом пљачке. Инђић је заједно са осталим директно учествовао у пљачки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана