Specijalcima sudi isto vijeće

Nebojša Tomašević
Specijalcima sudi isto vijeće

Banjaluka - Banjalučki Okružni sud odbio je zahtjev odbrane trojice specijalaca MUP-a Republike Srpske Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića i njihovog saučesnika Olega Bande za izuzeće sudskog vijeća u slučaju koji se vodi protiv njih zbog pljačke 617.000 KM Unikredit banke.

Tako će optuženima u nastavku procesa koji se protiv njih vodi suditi isto vijeće sa Olgom Pantić na čelu.

Zahtjev za izuzeće sudija zatražili su na prošlom ročištu advokati Jadranka Ivanović i Jasminka Jovišević, koje brane optužene Malića, Paraša i Bandu. To su tražile između ostalog i zbog sumnje u pristrasnost suda. Ovo je drugi slučaj da odbrana optuženih nailazi na crveno svjetlo suda. Prethodno su tužilaštvo i odbrana dobili odbijenicu na sporazum o priznanju krivice, koji su optuženi potpisali. Prema tom sporazumu, Malić je trebalo da bude osuđen na osam, Paraš i Popović na po šest godina, a Banda na pet godina zatvora.

Prema optužnici oni su pljačku počinili 22. septembra prošle godine. Tada su zelenim "audijem A6" presreli i napali kolonu vozila "Sektor sekjuritija" na autoputu Banjaluka - Gradiška u blizini Cerovljana. Prijeteći puškama od radnika su oteli tri kofera sa oko 617.000 maraka. Tokom pljačke došlo je do pucnjave i povrijeđen je radnik "Sektor sekjuritija" Đurađ Bajić.

Zbog učešća u ovoj pljački na tri godine zatvora osuđen je radnik agencije "Sektor sekjuriti" Danijel Kuzmić (30), koji im je dojavio kada iz banke kreće novac. Osuđeni su i suspendovani specijalci MUP-a RS Goran Janjuz (25) i Željko Inđić (27), koji su dobili po tri mjeseca zatvora. Janjuz je obezbijedio da u njegovoj garaži sakriju "audi A6", koji je korišćen prilikom pljačke. Inđić je zajedno sa ostalim direktno učestvovao u pljački.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana