Помагачу изнуђивача шест мјесеци затвора и 9.000 КМ казне

Небојша Томашевић
Помагачу изнуђивача шест мјесеци затвора и 9.000 КМ казне

Бањалука - Андреј Правдић (20) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на шест мјесеци затвора и новчану казну од 9.000 КМ јер је помогао Огњену Мрђи да изнуди новац од Давора Малића (26).

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Правдић закључио са бањалучким Окружним тужилаштвом.

Образлажући споразум тужилац Далибор Врећо је казао да је оптужени признао дјело и помогао полицији у расвјетљавању догађаја.

- С обзиром на све то, као и чињеницу да оштећени Малић не тражи кривично гоњење сматрам да је казна адекватна - рекао је тужилац Врећо.

Правдићев бранилац Ненад Балабан је истакао да он није ни такао Малића и да је само колатерална штета понашања Огњена Мрђе.

У пресуди се наводи да је Правдић 18. новембра помогао Мрђи да возилом БМЊ превезу Малића у насеље Понир од бањалучког кафића "Дабл Л". Према пресуди тог дана Мрђа је напао Малића иза кафића и брутално га претукао. Након тога Правдић је помогао Мрђи да претученог Малића угурају у гепек БМЊ и одвезу у насеље Понир.

- По доласку у то мјесто извукли су Малића из возила и Мрђа га је опет претукао и пријетио му пиштољем. Том приликом с њега је скинуо сву одјећу и узео му 30 КМ, мобилни телефон и банковну картицу, а онда га је гурнуо низ брдо, гдје га је полиција пронашла. Након тога Мрђа и Правдић су заједно отишли  с мјеста догађаја - наводи се у пресуди.

Мрђа је због овог напада и недозвољеног држања оружја осуђен  на јединствену казну од двије године и седам мјесеци затвора. У пресуди се наводи да је он претукао Малића у намјери да утјера дуг од 70 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана