Pomagaču iznuđivača šest mjeseci zatvora i 9.000 KM kazne

Nebojša Tomašević
Pomagaču iznuđivača šest mjeseci zatvora i 9.000 KM kazne

Banjaluka - Andrej Pravdić (20) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 9.000 KM jer je pomogao Ognjenu Mrđi da iznudi novac od Davora Malića (26).

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Pravdić zaključio sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom.

Obrazlažući sporazum tužilac Dalibor Vrećo je kazao da je optuženi priznao djelo i pomogao policiji u rasvjetljavanju događaja.

- S obzirom na sve to, kao i činjenicu da oštećeni Malić ne traži krivično gonjenje smatram da je kazna adekvatna - rekao je tužilac Vrećo.

Pravdićev branilac Nenad Balaban je istakao da on nije ni takao Malića i da je samo kolateralna šteta ponašanja Ognjena Mrđe.

U presudi se navodi da je Pravdić 18. novembra pomogao Mrđi da vozilom BMNj prevezu Malića u naselje Ponir od banjalučkog kafića "Dabl L". Prema presudi tog dana Mrđa je napao Malića iza kafića i brutalno ga pretukao. Nakon toga Pravdić je pomogao Mrđi da pretučenog Malića uguraju u gepek BMNj i odvezu u naselje Ponir.

- Po dolasku u to mjesto izvukli su Malića iz vozila i Mrđa ga je opet pretukao i prijetio mu pištoljem. Tom prilikom s njega je skinuo svu odjeću i uzeo mu 30 KM, mobilni telefon i bankovnu karticu, a onda ga je gurnuo niz brdo, gdje ga je policija pronašla. Nakon toga Mrđa i Pravdić su zajedno otišli  s mjesta događaja - navodi se u presudi.

Mrđa je zbog ovog napada i nedozvoljenog držanja oružja osuđen  na jedinstvenu kaznu od dvije godine i sedam mjeseci zatvora. U presudi se navodi da je on pretukao Malića u namjeri da utjera dug od 70 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana