Одбрана Слободана Марковића сумња у тежину повреда претучене жене

Небојша Томашевић
Одбрана Слободана Марковића сумња у тежину повреда претучене жене

Бањалука - Бранилац Слободана Марковића (57) којем се суди за покушај убиства Биљане Кесеровић, Миљкан Пуцар, затражио је у Окружном суду да му се одобри вјештачење радиолошких снимака повреда Кесеровићеве коју је према оптужници брутално претукао оптужени.

Пуцар сматра да она није задобила тешке повреде као што тврди тужилаштво.

- Вјештак одбране медицинске струке Нермин Сарајалић рекао је да нема тешких повреда - подсјетио је Пуцар.

Његов захтјев усвојило је Вијеће којим је предсједавала судија Сњежана Кудрић. Након тога суђење је одгођено за 14. јул када ће вјештак којег ангажује одбрана изнијети налаз.

Раније је вјештак тужилаштва специјалиста судске медицине Љубомир Цуркић појаснио да је Кесеровићева задобила  нагњечење мозга, прелом шестог вратног пршљена и другог и деветог ребра.

Марковића оптужница терети да је напао Кесеровићеву 5. децембра прошле године у гаражи зграде у бањалучкој улици Светозара Марковића. Наводи се да је напад испланирао, па је претходно под точак њеног "пежоа 308" поставио комад дрвета да не би могла покренути возило. Кесеровићева је, након што је изашла из аута и сагнула се да уклони цјепаницу испод точка брутално нападнута и премлаћена. Док је лежала на асфалту, нападач јој је стао ногом за врат и завезао мараму преко уста. Покушао ју је угурати у гепек, а затим и у возило, али у томе није успио. Премлаћивање и отмицу спријечили су Немања Чигојевић и адвокат Дарко Кременовић, који су случајно наишли и чули њену вриску. Они су савладали нападача и задржали га до доласка полиције. Марковић се налази у притвору већ седам мјесеци, што је како тврди његов адвокат, предуго и неосновано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана