Odbrana Slobodana Markovića sumnja u težinu povreda pretučene žene

Nebojša Tomašević
Odbrana Slobodana Markovića sumnja u težinu povreda pretučene žene

Banjaluka - Branilac Slobodana Markovića (57) kojem se sudi za pokušaj ubistva Biljane Keserović, Miljkan Pucar, zatražio je u Okružnom sudu da mu se odobri vještačenje radioloških snimaka povreda Keserovićeve koju je prema optužnici brutalno pretukao optuženi.

Pucar smatra da ona nije zadobila teške povrede kao što tvrdi tužilaštvo.

- Vještak odbrane medicinske struke Nermin Sarajalić rekao je da nema teških povreda - podsjetio je Pucar.

Njegov zahtjev usvojilo je Vijeće kojim je predsjedavala sudija Snježana Kudrić. Nakon toga suđenje je odgođeno za 14. jul kada će vještak kojeg angažuje odbrana iznijeti nalaz.

Ranije je vještak tužilaštva specijalista sudske medicine Ljubomir Curkić pojasnio da je Keserovićeva zadobila  nagnječenje mozga, prelom šestog vratnog pršljena i drugog i devetog rebra.

Markovića optužnica tereti da je napao Keserovićevu 5. decembra prošle godine u garaži zgrade u banjalučkoj ulici Svetozara Markovića. Navodi se da je napad isplanirao, pa je prethodno pod točak njenog "pežoa 308" postavio komad drveta da ne bi mogla pokrenuti vozilo. Keserovićeva je, nakon što je izašla iz auta i sagnula se da ukloni cjepanicu ispod točka brutalno napadnuta i premlaćena. Dok je ležala na asfaltu, napadač joj je stao nogom za vrat i zavezao maramu preko usta. Pokušao ju je ugurati u gepek, a zatim i u vozilo, ali u tome nije uspio. Premlaćivanje i otmicu spriječili su Nemanja Čigojević i advokat Darko Kremenović, koji su slučajno naišli i čuli njenu vrisku. Oni su savladali napadača i zadržali ga do dolaska policije. Marković se nalazi u pritvoru već sedam mjeseci, što je kako tvrdi njegov advokat, predugo i neosnovano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana