Мајданчевић избо бившу супругу и добио четири године

Небојша Томашевић
Мајданчевић избо бившу супругу и добио четири године

Брчко - Анђелко Мајданчевић (51) из Горњег Буквика код Брчког осуђен је у Основном суду Брчко дистрикта на четири године затвора због покушаја убиства бивше супруге ножем и угрожавање безбједности комшија.

Након изрицања пресуде Мајданчевићу је суд продужио притвор у којем се налази од почетка истраге против њега. Притвор му је продужен због бојазни да би могао да понови кривично дјело.

Њему је због покушаја убиства бивше супруге изречена казна од три године и десет мјесеци, а због угрожавања комшија, којима је пријетио, три мјесеца затвора. Суд му је те казне објединио у јединствену од четири године.

Према пресуди Мајданчевић је 3. јула прошле године напао бившу супругу и покушао да је убије ножем након краће расправе.

У пресуди се наводи да је он тога дана дошао до стана бивше супруге и да је између њих избила свађа. Током жучне расправе Мајданчевић је на њу насрнуо ножем и нанио јој неколико убодних рана. Ипак жена је успјела да се извуче из стана. На стубишту је почела да вришти и дозива у помоћ, а супруг је за њом трчао. Успио ју је стићи у дворишту, гдје ју је изударао рукама и ногама. Њен врисак чуле су комшије које су дотрчале и спријечиле насилника да убије жену. Он је том приликом насртао и на комшије и пријетио им да ће их побити и осветити им се. Срећом, убрзо је стигла полиција, која је ухапсила Мајданчевића.

Из Тужилаштва Брчко дистрикта саопштено је да су задовољни пресудом. Подсјетили су да је оптужница против Мајданчевића подигнута у септембру прошле године. Суђење у овом случају почело је неколико мјесеци касније крајем прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана