Majdančević izbo bivšu suprugu i dobio četiri godine

Nebojša Tomašević
Majdančević izbo bivšu suprugu i dobio četiri godine

Brčko - Anđelko Majdančević (51) iz Gornjeg Bukvika kod Brčkog osuđen je u Osnovnom sudu Brčko distrikta na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva bivše supruge nožem i ugrožavanje bezbjednosti komšija.

Nakon izricanja presude Majdančeviću je sud produžio pritvor u kojem se nalazi od početka istrage protiv njega. Pritvor mu je produžen zbog bojazni da bi mogao da ponovi krivično djelo.

Njemu je zbog pokušaja ubistva bivše supruge izrečena kazna od tri godine i deset mjeseci, a zbog ugrožavanja komšija, kojima je prijetio, tri mjeseca zatvora. Sud mu je te kazne objedinio u jedinstvenu od četiri godine.

Prema presudi Majdančević je 3. jula prošle godine napao bivšu suprugu i pokušao da je ubije nožem nakon kraće rasprave.

U presudi se navodi da je on toga dana došao do stana bivše supruge i da je između njih izbila svađa. Tokom žučne rasprave Majdančević je na nju nasrnuo nožem i nanio joj nekoliko ubodnih rana. Ipak žena je uspjela da se izvuče iz stana. Na stubištu je počela da vrišti i doziva u pomoć, a suprug je za njom trčao. Uspio ju je stići u dvorištu, gdje ju je izudarao rukama i nogama. Njen vrisak čule su komšije koje su dotrčale i spriječile nasilnika da ubije ženu. On je tom prilikom nasrtao i na komšije i prijetio im da će ih pobiti i osvetiti im se. Srećom, ubrzo je stigla policija, koja je uhapsila Majdančevića.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta saopšteno je da su zadovoljni presudom. Podsjetili su da je optužnica protiv Majdančevića podignuta u septembru prošle godine. Suđenje u ovom slučaju počelo je nekoliko mjeseci kasnije krajem prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana