Једномјесечни притвор директору Шумског газдинства Кладањ

Срна
Једномјесечни притвор директору Шумског газдинства Кладањ

Тузла - Општински суд Живинице одредио је једномјесечни притвор директору Шумског газдинства "Кладањ" Реуфу Авдибашићу /61/ због сумње да је у више наврата примио укупно 1.600 евра дара од директора једног привреног друштва из Грачанице, као и да је злоупотријебио положај.

Авдибашић је осумњичен да је новац у различитим износима примао од септембра 2016. до марта 2017. године.


На овај начин је погодовао и налагао запосленима да се предузећу из Грачанице по убрзаној динамици и ван утврђеног редослиједа испоручују квалитетни дрвни сортименти на штету других дрвопрерађивча који послују са овим шумским газдинством.

Авдибашићу је на терет стављено да је злоупотребом службеног положаја током 2016. до марта 2017. године погодовао да више особа без потписаног уговора о велепродаји са шумским газдинством преузима дрвне сортименте.

Он је осумњичен да је погодовао да одређене особе сијеку дрво ван прописаних процедура или да преузимају дрво за огрев или саднице дрвета без плаћања газдинству, саопштено је данас из Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.

У једном случају наложио је запосленим да онемогуће једном дрвопрерађивачу куповину дрвних сортимената иако је то привредно друштво имало потписан уговор за извоз дрвета са газдинством.

Авдибашићу је на терет стављено кривично дјело примање дара и злоупотребе службеног положаја.

Тужилаштво и припадници МУП-а Тузланског кантона провели су одређене истражне радње и прикупили оперативна сазнања о овим кривичним дјелима, те је приликом претреса 3. марта у Лукавцу код осумњиченог пронађено 600 евра за које се сумња да је тај дан примио од власника грачаничког предузећа.

Он је ухапшен и након криминалистичке обраде предат је у надлежност Тужилаштва уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Истрага у овом предмету води се и против директора грачаничког предузећа чији су иницијали С.Х. због сумње да је починио кривично дјело давање дара или других облика користи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана