Додик дочекао Лаврова испред темеља српско-руског храма

Срна
Додик дочекао Лаврова испред темеља српско-руског храма

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик дочекао је министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова испред темеља српско-руског храма и духовно-културног центра у Бањалуци.

Лаврова су дочекали и Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и посланици, премијер Жељка Цвијановић и министри у Влади Српске, министар спољних послова Србије Ивица Дачић, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, шеф Представништва Српске у Русији Душко Перовић, као и представници Градске управе Бањалука.

На платоу код темеља српско-руског храма и духовно-културног центра, који се гради у част руске царске породице Романов, окупио се и велики број грађана које је предсједник Српске позвао да данас дочекају шефа руске дипломатије.

Оркестар Полиције Републике Српске интонирао је химне Русије и Републике Српске.

Темеље српско-руског храма и духовно-културног центра су у понедјељак, 17. септембра, освештали Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, викар московског патријарха архиепископ јегоревски Матеј, владика сремски Василије и умировљени владика зворничко-тузлански Василије.

Претходно је на аеродрому Маховљани код Бањалуке Лаврова дочекала делегација Владе Републике Српске, предвођена премијером Жељком Цвијановић. Ту је шеф руске дипломатије дочекан према старом српском обичају, са хљебом и сољу.

Посјету Лаврова Бањалуци прати велики број домаћих и страних медија.

Лавров се претходно у Сарајеву састао и са члановима Предсједништва БиХ и министром иностраних послова БиХ Игором Црнатком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана