Вучић: Борба Србије против резолуције о Сребреници произвела велику нервозу

СРНА
Вучић: Борба Србије против резолуције о Сребреници произвела велику нервозу

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је данас у Њујорку да је дипломатска борба Србије против усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН произвела велику нервозу у редовима иницијатора и спонзора резолуције.

Вучић је открио да је јуче неко од азијских представника дао оцјену да УН никада нису биле у таквом нереду него што је то случај уочи изгласавања резолуције 2. маја.

"Ми смо успели да ствари мало закомпликујемо. Наравно, свесни смо ми да не можемо да победимо. Америка буквално подигне обрву, а њих 70 трчи да гласа тако како Американци кажу", рекао је Вучић у обраћању новинарима.

Он је навео да мора да буде сасвим фер и да каже да Американци, који ће гласати за резолуцију, нису били коловође.

"Они су се некако повукли. То су потпуности преузели Немци и они су ти који директно воде кампању", рекао је Вучић.

Он је указао да су се представници западних сила данас састали у Аустрији поводом резолуције о Сребреници и да су бројали гласове и правили листу за притисак.

"Бесмислено је шта нам раде, али моћан свет покушава да нам наметне своју вољи. С друге стране, они који не пристају на уцене и боре се за националне интересе сматрају дестабилизујућим фактором. Можете да изгубите, али важно је колико сте се борили", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће Србија наставити борбу против усвајања резолуције и да ће по повратку у Београд из Њујорка направити план како ће се дипломатска битка даље одвијати.

"Ноћас смо имали састанак са пет европских земаља, за које мислимо да су пријатељске. Наставили смо и јутрос. Добро је што смо овде остали овако дуго. Видеће се то на гласању, али и после тога. Наше је да чувамо своје интересе", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана