Vučić: Borba Srbije protiv rezolucije o Srebrenici proizvela veliku nervozu

SRNA
Vučić: Borba Srbije protiv rezolucije o Srebrenici proizvela veliku nervozu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas u Njujorku da je diplomatska borba Srbije protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN proizvela veliku nervozu u redovima inicijatora i sponzora rezolucije.

Vučić je otkrio da je juče neko od azijskih predstavnika dao ocjenu da UN nikada nisu bile u takvom neredu nego što je to slučaj uoči izglasavanja rezolucije 2. maja.

"Mi smo uspeli da stvari malo zakomplikujemo. Naravno, svesni smo mi da ne možemo da pobedimo. Amerika bukvalno podigne obrvu, a njih 70 trči da glasa tako kako Amerikanci kažu", rekao je Vučić u obraćanju novinarima.

On je naveo da mora da bude sasvim fer i da kaže da Amerikanci, koji će glasati za rezoluciju, nisu bili kolovođe.

"Oni su se nekako povukli. To su potpunosti preuzeli Nemci i oni su ti koji direktno vode kampanju", rekao je Vučić.

On je ukazao da su se predstavnici zapadnih sila danas sastali u Austriji povodom rezolucije o Srebrenici i da su brojali glasove i pravili listu za pritisak.

"Besmisleno je šta nam rade, ali moćan svet pokušava da nam nametne svoju volji. S druge strane, oni koji ne pristaju na ucene i bore se za nacionalne interese smatraju destabilizujućim faktorom. Možete da izgubite, ali važno je koliko ste se borili", rekao je Vučić.

On je najavio da će Srbija nastaviti borbu protiv usvajanja rezolucije i da će po povratku u Beograd iz Njujorka napraviti plan kako će se diplomatska bitka dalje odvijati.

"Noćas smo imali sastanak sa pet evropskih zemalja, za koje mislimo da su prijateljske. Nastavili smo i jutros. Dobro je što smo ovde ostali ovako dugo. Videće se to na glasanju, ali i posle toga. Naše je da čuvamo svoje interese", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana