Стевандић: Срби у Другом балканском рату издржали тешка времена

Srna
Foto: Srna

ПАЛЕ- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас на Палама да су Срби у Другом балканском рату издржали тешка времена и изазове, а да ни данашња времена нису мање тешка и мање изазовна.

Стевандић је изјавио новинарима, поводом отварања изложбе "Други балкански рат на фотографијама и документима" аутора Дејана Антића, да треба његовати знање о својој националној историји и духовној величини јер је српска историја раме уз раме са историјом много већих и познатијих народа, којој се и многи од њих клањају.

"Зашто је /француски/ пуковник Жак Огар штитио српске енклаве на Косову? Он је сам рекао да је његов ујак погинуо заједно са српским официрима у Првом свјетском рату и да је био задивљен њиховом снагом. Мислим да нисмо нимало другачији народ од људи који су били у Гвозденом пуку, који су као академици узимали пушку да бране своју земљу, као што мислим да бисмо ми данас урадили", нагласио је Стевандић.

Он је истакао да тежина изазова само говори о величини народа који може да их издржи, наводећи да је у Првом балканском рату српски народ био отписан, јер је сматрано да ће бити потпуно поражен, а слично је било и у Другом балканском рату.

Према његовим ријечима, српски народ је из свих тих изазова изашао као побједник.

"И данас многи народи или велике земље, када гурају резолуцију о Сребреници, мисле да ћемо ми да изгубимо. Али и српска војска, која је била пред Кајмакчаланом, размишљала је о томе колико је тешко, али се попела. Зато ћемо и ми да се попнемо на друга брда у нашој будућности", рекао је Стевандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана