Велеушић: Трудимо се да будемо достојни имена Христова

Срна
Велеушић: Трудимо се да будемо достојни имена Христова

КОТОР ВАРОШ - Васкрс је темељ хришћанске вјере и треба се трудити да у овом животу човјек буде достојан имена Христова, рекао је у обраћању вјерницима протојереј ставрофор Драган Велеушић из Милвокија, који је служио Васкршњу литургију у Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу.

Отац Велеушић је напоменуо да је Васкрс дан који је Господ створио да би му се човјек радовао и веселио.

"Својим васкрсењем је на најочигледнији начин показао људима да је истинити Бог и човјек, показао је смисао и циљ постојања сваког људског бића на земљи, да је спреман за бесмртност, а не за смрт", рекао је Велеушић.

Велеушић је свим људима добре воље пожелио да у заједништву, мирних душа, чистог срца, с пуно љубави и Божије благодети прославе највећи хришћански празник Васкрс.

Велики број Которварошана дочекао је Васкрс у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице гдје је служена Света литургија, а потом прочитана посланица Његове светости патријарха Порфирија.

Пригодан културно-умјетнички програм испред Храма приредили су чланови Фолклорног ансамбла "Котор Варош", а домаћини послужења били су Фудбалски ветерани Котор Вароша.

Послије литургије вјерницима су дијељена бојена васкршња јаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана