Veleušić: Trudimo se da budemo dostojni imena Hristova

Srna
Veleušić: Trudimo se da budemo dostojni imena Hristova

KOTOR VAROŠ - Vaskrs je temelj hrišćanske vjere i treba se truditi da u ovom životu čovjek bude dostojan imena Hristova, rekao je u obraćanju vjernicima protojerej stavrofor Dragan Veleušić iz Milvokija, koji je služio Vaskršnju liturgiju u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu.

Otac Veleušić je napomenuo da je Vaskrs dan koji je Gospod stvorio da bi mu se čovjek radovao i veselio.

"Svojim vaskrsenjem je na najočigledniji način pokazao ljudima da je istiniti Bog i čovjek, pokazao je smisao i cilj postojanja svakog ljudskog bića na zemlji, da je spreman za besmrtnost, a ne za smrt", rekao je Veleušić.

Veleušić je svim ljudima dobre volje poželio da u zajedništvu, mirnih duša, čistog srca, s puno ljubavi i Božije blagodeti proslave najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Veliki broj Kotorvarošana dočekao je Vaskrs u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice gdje je služena Sveta liturgija, a potom pročitana poslanica Njegove svetosti patrijarha Porfirija.

Prigodan kulturno-umjetnički program ispred Hrama priredili su članovi Folklornog ansambla "Kotor Varoš", a domaćini posluženja bili su Fudbalski veterani Kotor Varoša.

Poslije liturgije vjernicima su dijeljena bojena vaskršnja jaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana