Вујичић: СНСД може побиједити на изборима под било којим условима

СРНА
Вујичић: СНСД може побиједити на изборима под било којим условима

Члан Главног одбора СНСД-а Мирослав Вујичић изјавио је да је приједлог да све странке са српским предзнаком одбију наметнуте измјене Изборног закона, те локалне изборе спроведу по закону Републике Српске јединствена прилика да се покаже снага слоге и јединства која је јача од сваке стране интервенције.

"Предсједништво СНСД-а је на посљедњој сједници још једном пружило руку сарадње свим политичким партијама које заступају интересе српског народа и Републике Српске. Та рука је израз наше жеље да, упркос политичким разликама које су видљиве, још једном покушамо да остваримо национално јединство о најважнијим питањима која су изнад свакодневних политичких и појединачних интереса", истакао је Вујичић за Срну.

Он је изразио наду да ће опозиција имати довољно мудрости и одговорности да ту руку прихвати и на дјелу докаже да им је Република Српска на првом мјесту.

Вујичић је нагласио да није најспорнији само садржај наметнутих измјена, већ прије свега чињеница да један неизабрани и неименовани странац Кристијан Шмит намеће измјене једног од најважнијих закона у свакој демократској држави што је апсурдно и недопустиво.

"Као најснажнија политичка партија, СНСД може побиједити на изборима под било којим условима, јер је подршка народа Републике Српске неупитна, али у питању је принцип од кога се не би смјело одступити", указао је Вујичић, који је и посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Јединственим одбијањем наметања, истакао је Вујичић, осигурали би да се избори не могу одржати на територији Републике Српске по такозваном "Шмитовом закону" и показали да страни фактор не може наћи плодно тло за злоупотребу избора као што се, нажалост, десило српском народу на Косову и Метохији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана