Eпископ Фотије: Да Срби живе васкрсењем Христовим, да се врате себи, Цркви и Богу

Срна
Eпископ Фотије: Да Срби живе васкрсењем Христовим, да се врате себи, Цркви и Богу

БИЈЕЉИНА - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије пожелио је да српски народ живи васкрсењем Христовим, да почиње и завршава дан вјером у васкрсење, да се врати себи, својој Цркви, Богу и једни другима.

Након Васкршње литургије у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице, владика је нагласио да је данас највећи хришћански празник, празник над празницима, побједа над побједом.

"Васкрс је празник који у себи сакупља све друге празнике. Празник живота, истине и правде, доброте, празник који у себи садржи сву нашу вјеру, учење, теологију", рекао је владика у бесједи.

Подсјетио је на ријечи апостол Павла "ако Христос не уста, узалуд нам вјера наша", нагласивши да то значи да је васкрсење у Христа и вјера у васкрсење централна догма Цркве и вјере.

Владика Фотије каже да Васкрс првенствено указује на побједу живота над смрћу јер се васкрсењем побјеђује смрт и дарује живот вјечни.

"Нека сте Богом благословени и да наш српски народ живи васкрсењем Христовим, да почиње и завршава дан вјером у васкрсење, да се вратимо себи, да се вратимо цркви својој, да се вратимо Богу и да се вратимо један другом", рекао је владика Фотије и додао да је то благослов данашњег празника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана