Селак: Интерес Српске ставити изнад партијских

ГС
Селак: Интерес Српске ставити изнад партијских

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија Српске (СПС) очекује да ће све политичке партије интерес Републике Српске ставити изнад личних анимозитета и сујета и постићи договор у најбољем интересу Републике Српске, истакао је предсједник ове партије Горан Селак.

"То је наша обавеза, то људи који су нас бирали очекују од нас. Ако представници српског народа нису спремни и способни да разговарају једни с другима и када нису сагласни о појединим питањима, како ће разговарати са представницима других народа и представницима међународне заједнице", упитао је Селак.

Селак је рекао за Срну да ће СПС учествовати на састанку свих политичких партија, који ће бити одржан у понедјељак, 20. маја, у Народној скупштини Републике Српске, и да ће тада изнијети свој став.

"Да сви мислимо исто о свему, имали бисмо једнопартијски систем. Разлике су нармалне и пожељне. У неким питањима оне никада не буду превазиђене, али у одређеним ситуацијама национални консензус је пријеко потребан. Као партија која је одговорна свом народу спремни смо на све опције, само нисмо спремни на растурање националног јединства и предају националних интереса", поручио је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана