Патријарх Порфирије: Васкрсли Христос јавио се онима који су у њега веровали

Срна
Патријарх Порфирије: Васкрсли Христос јавио се онима који су у њега веровали

Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је да се вјерује у Бога који је васкрсао из мртвих, не у Бога уопштено јер није довољно вјеровати само у његову, како многи кажу, науку, етику, морал.

"Верујемо у Бога који је васкрсао из мртвих, не у Бога уопштено, јер има много оних који верују у Бога и у Исуса Христа, али верују у његову, како кажу, науку, етику и морал. То је све у реду, али није довољно. И ако је само то онда је погрешно", објаснио је патријарх Порфирије.

Српски патријарх је истакао да се васкрсли Христос јавио онима који су у њега вјеровали, док је онима који нису имали вјере иако се јављао остао странац, а они празни.

"То да је он васкрсао није последица и резултат нашег домишљања, него увек и искључиво последица вере", рекао је патријарх Порфирије након што је служио у Саборној цркви у Београду.

Његова светост је указао на то да се вјерује у Исуса Христа, Сина Божјег, који је васкрсао из мртвих, нагласивши да човјек има потребу за животом јер је то природно.

Према његовим ријечима, страх од потпуне и апсолутне самоће и мрака, ишчезнућа, страх од смрти јесте оно на шта анђео позива мироносице жене, апостоле и остале да оставе све по страни јер је устао Господ.

Његова светост је навео да Христов силазак у ад Црква назива првим васкрсењем, јер тамо гдје је Господ тамо нема смрти, тамо је живот.

"Господ је сишао у ад да разбије окове смрти, да најави и да наговести потпуно и апсолутно вечно васкрсење сваког од нас", рекао је патријарх Порфирије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана