Чубриловић за пролонгирање избора

Срна
Чубриловић за пролонгирање избора

БАЊАЛУКА - Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да се ова партија активно припрема за предстојеће локалне изборе и да ће око свих питања у вези са одржавањем изборног процеса поштовати став владајуће коалиције.

Чубриловић је након сједнице Предсједништва странке рекао да су законска рјешења која су се појавила у вези са изборним процесом изазвала одређену конфузију међу политичким странкама и грађанима, те да очекује да заједнички став буде дефинисан сљедеће седмице.

"Надамо се да ћемо идуће седмице, када ће бити одржан заједнички састанак, имати став по том питању и вјерујем да ћемо све недоумице ријешити тај дан", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да ће ДЕМОС имати кандидате за одборнике у свим локалним заједницама, те у неколико њих кандидате за начелнике и градоначелнике.

"Формирали смо и окосницу изборног штаба гдје ће бити људи који имају искуства у изборним процесима и који ће то организовати на најбољи начин", рекао је Чубриловић.

Он сматра да је одлука опозиционих партија да се не одазову позиву за састанак о локалним изборима њихово политичко право, али да би било национално одговорно да све политичке партије учествују у тим разговорима.

Чубриловић је рекао да је приједлог да се пролонгира одржавање избора једно од бољих рјешења за проблеме настале по том питању.

"То је једна од опција, да се постигне сагласност око изборног закона. Неколико пута се покушала постићи сагласност око тога на нивоу БиХ, те можда треба дати времена да до тога дође", рекао је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана