Čubrilović za prolongiranje izbora

Srna
Čubrilović za prolongiranje izbora

BANjALUKA - Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da se ova partija aktivno priprema za predstojeće lokalne izbore i da će oko svih pitanja u vezi sa održavanjem izbornog procesa poštovati stav vladajuće koalicije.

Čubrilović je nakon sjednice Predsjedništva stranke rekao da su zakonska rješenja koja su se pojavila u vezi sa izbornim procesom izazvala određenu konfuziju među političkim strankama i građanima, te da očekuje da zajednički stav bude definisan sljedeće sedmice.

"Nadamo se da ćemo iduće sedmice, kada će biti održan zajednički sastanak, imati stav po tom pitanju i vjerujem da ćemo sve nedoumice riješiti taj dan", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će DEMOS imati kandidate za odbornike u svim lokalnim zajednicama, te u nekoliko njih kandidate za načelnike i gradonačelnike.

"Formirali smo i okosnicu izbornog štaba gdje će biti ljudi koji imaju iskustva u izbornim procesima i koji će to organizovati na najbolji način", rekao je Čubrilović.

On smatra da je odluka opozicionih partija da se ne odazovu pozivu za sastanak o lokalnim izborima njihovo političko pravo, ali da bi bilo nacionalno odgovorno da sve političke partije učestvuju u tim razgovorima.

Čubrilović je rekao da je prijedlog da se prolongira održavanje izbora jedno od boljih rješenja za probleme nastale po tom pitanju.

"To je jedna od opcija, da se postigne saglasnost oko izbornog zakona. Nekoliko puta se pokušala postići saglasnost oko toga na nivou BiH, te možda treba dati vremena da do toga dođe", rekao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana