Стевандић: Српска одбацује спољни интервенционизам

СРНА
Стевандић: Српска одбацује спољни интервенционизам

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић истакао је данас током разговора са делегацијом Сената Француске да Српска одбацује сваки спољни интервенционизам, као и антидејтонско дјеловања неизабраног високог представника.

Он је истакао да је Српска посвећена европским принципима и да све одлуке доноси у складу са Уставом и законима, те да не може прихватити никакво арбитражно, незаконито и неуставно дјеловање, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Стевандић је упознао саговорнике о политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о процесу европских интеграција.

Он је навео да се Република Српска залаже за поштовање уставног поретка у БиХ, и да БиХ једино може функционисати уколико се одлуке доносе уз сагласност оба ентитета и сва три конститутивна народа.

Делегацију Сената Француске предводила је предсједавајућа Групе пријатељства Француска-Балкан Марта де Сидрак, уз коју су били и сенатори Дидије Мандели и Лоранс Арибеј, као и савјетник и извршни секретар поменуте групе Гијом Ренодино и амбасадор Француске у БиХ Франсоа Делмас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана