Вучевић: Република Српска живи и живеће

Танјуг
Вучевић: Република Српска живи и живеће

БЕОГРАД - Предсједник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је да га не плаши што је у овом тренутку преузео дужност премијера Србије, али да је свакако свјестан изазова који предстоје.


Вучевић је у интервјуу за данашње Новости, одговарајући на питање да ли га плаши то што и у премијерску фотељу сједа у можда најтеже вријеме по Србију и српски народ после бомбардовања, рекао да се Србија већ дуго суочава са великим изазовима, да кулминација тек слиједи, али да вјерује да ћемо „сви заједно, предвођени председником Александром Вучићем, напослетку успети да победимо“.

Истиче да ће нова Влада Србије бити влада континуитета, да ће слиједити политику Вучића и трудити се да му на најбољи могући начин помогне у овим тешким временима и неравноправној борби коју води у међународној арени.

На питање колико је реално да Сарајево Београду испостави рачун за ратну одштету ако резолуција о Сребереници буде усвојена и да се на сличан потез спрема и Приштина, Вучевић каже да не сумња да се о таквим поступцима размишља и у Сарајеву и у Приштини, као што не сумња да такве идеје неће уродити плодом.

-Жао ми је што се политичке касте и у Сарајеву и у Приштини констано враћају на теме које нас деле, а не желе да разговарају о онме што може да нас повеже. Ми ћемо и даље бранити наше национално достајанство и чувати мир - истакао је Вучевић.

Навео је да Србија поштује интегритет БиХ и да ће свако у Србији имати саговорника ако жели да ради на јачању дејтонске БиХ, у којој ће се поштовати слово, а не произвољни дух Дејтонског мировног споразума и у којој ће Република Српска моћи да остварује сва права која јој следују.

-Нико нам не може забранити да волимо Републику Српску. Нико нам не може наметнути кривицу ни стигму геноцидног народа... Републику Српску ћемо помагати, штитити и волети као нико други и као никога другога, па свидело се то неком у међународној заједници или не. Република Српска живи и живеће, а Србија ће увек бити уз њу - рекао је Вучевић.

Осврћући се на то што је Охридски споразум недавно постао саставни дио Поглавља 35 у приступним преговорима са ЕУ, Вучевић је истакао да се Србија никада неће одрећи Косова и Метохије, ни по коју цену и да то треба да буде јасно свима.

Додао је да Србија европски пут неће напуштати, јер је то у интересу њене привреде, инфраструктуре, грађана.

               

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана