Одгођено гласање о резолуцији о Сребреници

ГС
Одгођено гласање о резолуцији о Сребреници

ЊУЈОРК - Генерална скупштина Уједињених нација 2. маја требало је да се изјасни о резолуцији о Сребреници, али је гласање одгођено, јавља „Ал Џазира“.

Ово је други пут да се гласање о резолуцији помјера, први пут је гласање требало бити 27. априла, па 2. маја.

Сада долази опет до помјерања због тога што није направљен коначни текст те резолуције, јавио је новинар „Ал Џазире“ Ивица Пуљић.

Друго, како наглашава новинар Пуљић, постоји нешто што се зове протокол у УН, гдје ниједна мисија не може утицати на оно што се одвија у самој згради УН, је ли Општа скупштина “термински” била способна за овакву врсту састанка.

Датум сjеднице Генералне скупштине Уједињених нација на којој ће на дневном реду бити Сребреницa неће бити познат прије уторка, потврђено је за Кликс.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Њујорку да ситуација око нацрта резолуције о Сребреници није једноставна, да је остало још много посла да покуша и да се бори да уздигнуте главе Србија изађе из ове ситуације.

Он је новинарима у Њујорку на крају посјете рекао да сматра да су људи свјесни, да како год гласали, да знају да ово нема везе са правдом и међународним правом, већ геополитичким односима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана