Стоилковић: Када кренете да омаловажавате Србе онда почнете да измишљате свашта

ГС
Стоилковић: Када кренете да омаловажавате Србе онда почнете да измишљате свашта

БАЊАЛУКА - Резолуција о Сребреници је једно обично наметање, јер српском народу жели да се стави етикета колективне одговорности, каже лидер Срба у Сјеверној Македонији Иван Стоилковић.  

-Када кренете да омаловажавате Србе онда почнете да измишљате свашта. Тако је и о поменутој резолуцији. Симптоматично је кад вас оптуже за геноцид, а ви им узвратите, онда сте ви оптужени за говор мржње, а они су хероји демократије - навео је Стоилковић за РТРС.  Иначе, против Стоилковића су поднијете кривичне пријаве након што се успротивио одлуци Министарства спољних послова Сјеверне Македоније да коспонзорише резолуцију о Сребреници.

Он истиче да је битно не насједати на провокације и повлачити исхитрене потезе.  

-Сматрам да ће руководство Републике Српске и Србије одговорити најбоље што може и заштити свој народ - казао је Стоилковић.  Наводи да је добро што је синоћ одложено гласање о резолуцији о Сребреници о којој је Генерална скупштина Уједињених нација требало да се гласа 2. маја.

-Ипак, сама та одлука о резолуцији нема равно обавезујуће дејство и биће само подлога за нови раздор или свађу у региону. Ваља бити стрпљив и чекати своју шансу - навео је Стоилковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана