Stoilković: Kada krenete da omalovažavate Srbe onda počnete da izmišljate svašta

GS
Stoilković: Kada krenete da omalovažavate Srbe onda počnete da izmišljate svašta

BANjALUKA - Rezolucija o Srebrenici je jedno obično nametanje, jer srpskom narodu želi da se stavi etiketa kolektivne odgovornosti, kaže lider Srba u Sjevernoj Makedoniji Ivan Stoilković.  

-Kada krenete da omalovažavate Srbe onda počnete da izmišljate svašta. Tako je i o pomenutoj rezoluciji. Simptomatično je kad vas optuže za genocid, a vi im uzvratite, onda ste vi optuženi za govor mržnje, a oni su heroji demokratije - naveo je Stoilković za RTRS.  Inače, protiv Stoilkovića su podnijete krivične prijave nakon što se usprotivio odluci Ministarstva spoljnih poslova Sjeverne Makedonije da kosponzoriše rezoluciju o Srebrenici.

On ističe da je bitno ne nasjedati na provokacije i povlačiti ishitrene poteze.  

-Smatram da će rukovodstvo Republike Srpske i Srbije odgovoriti najbolje što može i zaštiti svoj narod - kazao je Stoilković.  Navodi da je dobro što je sinoć odloženo glasanje o rezoluciji o Srebrenici o kojoj je Generalna skupština Ujedinjenih nacija trebalo da se glasa 2. maja.

-Ipak, sama ta odluka o rezoluciji nema ravno obavezujuće dejstvo i biće samo podloga za novi razdor ili svađu u regionu. Valja biti strpljiv i čekati svoju šansu - naveo je Stoilković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana