Uhapšen suprug Ane Knežević koja je nestala u februaru

GS
Uhapšen suprug Ane Knežević koja je nestala u februaru

David Knežević, srpski državljanin i suprug Ane Marije Knežević koja je nestala u februaru u Madridu, uhapšen je danas u Majamiju, javlja Infobae.

On je glavni osumnjičeni za nestanak supruge, od koje se razvodio.

Španska Nacionalna policija uhapsila je u Majamiju supruga Ane Marije Knežević Henao, koja je nestala u Madridu 2. februara ove godine.

David Knežević, državljanin Srbije, bio je glavni osumnjičeni od trenutka kada su policija i američki FBI prikupili indicije da je riječ o prisilnom nestanku, prenose izvori bliski slučaju za Infobae Španija.

Kada su prošla dva mjeseca i četiri dana od nestanka, policija je saopštila da je uhapšen na Međunarodnom aerodromu u Majamiju "zbog njegove navodne veze" s događajima.

U hapšenju su pomogli FBI, srpska i kolumbijska policija. Uhapšen je po nalogu Suda za nasilje nad ženama broj 9 u Madridu, koji vodi istragu, koja se nastavlja kao tajnom.

Ana Marija je u januaru 2023. godine započela postupak razvoda od supruga, sa kojim je vodila kompaniju "EOH Technology Solutions", koja pruža IT podršku firmama na jugu američke savezne države Florida. Zbog bračnih problema, prošlog decembra odlučila je da se preseli u Madrid, gdje je imala prijatelje i planirala da pokrene novi posao. Živjela je u stanu u ekskluzivnom kvartu Salamanka, tačnije u ulici Fransisko Silvela, gdje je živjela sama.

 

Dana 2. februara posjetila je drugi stan kako bi se preselila jer joj je ugovor isticao u skorije vrijeme, ali joj se nije dopao. Nakon posjete stanu, oko 20 sati, Ana je razgovarala telefonom sa prijateljicom više od sat vremena. Rekla joj je da je kod kuće i da nema namjeru da izlazi.

To je posljednja vijest koju su istražni organi imali o njoj prije nestanka.

Nešto kasnije, oko 23 sata, druga prijateljica je pokušala da je kontaktira, ali nije uspjela. Kada su vatrogasci ušli u stan, nisu pronašli ništa sumnjivo.

Sumnjive poruke

Sljedećeg dana, s Aninog mobilnog telefona poslate su dvije "uznemirujuća" poruke za dvije njene prijateljice u kojima je navela da je upoznala jednu osobu i da su u tom trenutku krenuli na put do ljetnjikovca udaljenog dva sata od Madrida, gdje ne bi tebalo da imaju pokrivenost mobilnim signalom. Poruke su poslate u razmaku od tri sata, jedna na španskom jeziku, a druga na engleskom.

Anina porodica uvijek je tvrdila da su problemi u razvodu sa njenim suprugom uzrok njenog prisilnog nestanka. Prije nekoliko nedjelja, David Knežević je odbio da se podvrgne poligrafskom testiranju.

Finansijski motiv

Ana je predložila suprugu da se imovina ravnomjerno podijeli (50-50, osim firme). Taj prijedlog je razljutio Davida, koji je zahtijevao bar 75 procenata imovine. Pošto nisu postigli dogovor, Ana Marija je pokrenula postupak razvoda i u decembru se preselila u Španiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana